Die ene kleur van Tekenplek

De kleuren van Tekenplek

Als je mij volgt dan is het je waarschijnlijk al opgevallen dat ik sinds een jaar een eigen kleurenkaart heb. Op deze kaart staan een aantal kleuren waar ik uit kies als ik teken en die uiteraard zichtbaar zijn in mijn logo. Aan deze fijne kleuren herken je Tekenplek dus. Het is heerlijk om hiermee te spelen en zo vaak toe te passen als ik wil.

Stijl

Ik zou het tof vinden als ik deze kleuren terugkomen in mijn kleding. Lijkt me top voor een beetje meer PR, ik bedoel dan ben ik zelf ook herkenbaar! Als ik dan een leuke foto op social media plaats dan doen de kleuren je meteen aan Tekenplek denken. Fantastisch toch? Alleen daar heb ik dus een klein probleempje, het zoeken naar een stijl in mijn kleuren vind ik best lastig.

De kleurenkaart

Deze kleurencodes zijn dus voor mij super belangrijk. De branding draait hier om. Als ik een opdracht krijg vraag ik ook altijd meteen naar de kleurcodes van het bedrijf zodat ik mee kan werken aan hun herkenning. Bij een privé opdracht maak ik gebruik van foto’s en zoek ik op apps naar de juiste kleurencodes zodat ik de persoonlijke touch in een tekening kan toepassen. Kleur is emotie, herkenning en verbinding!

Zoeken, zoeken, zoeken …

Oké, even terug naar mijn kleding zoektocht. Zie je het voor je? Dat je een winkel binnenstapt en vraagt om een leuke blouse met kleur #dc2343? Je begrijpt wel dat dat niet ging werken, zelfs niet online.

Hippe shit

Dus toen ben ik op naam gaan zoeken. Ik zocht op mosterdgroen of mosterdgeel, omdat ik een kleur van mijn pallet daar het meest op vind lijken. Toch leverde dit ook bizar weinig resultaat op. Vooral omdat op dit moment net een andere kleurtje groen in de mode is. Bladgroen is nu hip, waar denk jij aan bij bladgroen? Precies, daar kun jij je goed een voorstelling van maken. En ik ook, alleen denk ik wel dat als we onze voorstelling van bladgroen naast elkaar leggen deze niet hetzelfde zijn.

De NOS

Opeens zag ik in april Astrid Kersseboom van de NOS op TV voorbijkomen en wat denk je? Ze had “mijn”blouse aan! Je snapt wel, die blouse moest ik hebben! Uren heb ik het internet afgespeurd naar de blouse van Astrid. Ik heb zelfs een oproep gedaan op social media! Maar zelfs het mee laten denken en zoeken van mijn (virtuele) vrienden gaf geen resultaat.

Kopen en ruilen

Wel kreeg ik als advies steeds de link van een groene blouse waarvan de kleur veel lijkt op “mijn” iets donkere kleur groen. Uiteindelijk heb ik deze maar gekocht en omdat iemand na mijn oproep ook nog haar okergele blouse aanbood in ruil voor een tekening was ik helemaal blij.

Volhouder

En toch. Hoe komt het toch dat ik blijf zoeken naar die ene groen/gele blouse die ik op tv zag? Misschien ben ik wat eigenwijs én hoopvol? Want ik blijf maar volhouden, in gestolen uurtjes struin ik het internet af. Ik voel gewoon dat er een moment komt waarop ik kan zeggen: “Tada daar is ie! Mijn blouse!” 

 

 

Esther van Tekenplek

Ondertussen ga ik naast al dat gestruin achter de computer ook maar wat meer bewegen, ik moet er natuurlijk niet aan denken dat ik straks mijn blouse gevonden heb en dat ik ‘m dan niet pas!

PS

Wil je ook zo een tekening invullen met jouw kleurtjes? Net als deze:

En nog drie anderen? Klik hier onder op de link.