Wie is Esther?

Ik ben Esther Zijlstra en woon met mijn man in Heerhugowaard.  In het dagelijks leven ben ik docent en coach in het voortgezet onderwijs. Daarnaast ben ik visueel tekenaar, ontwerper en illustrator. Werk ik bij Tekenplek. Ik heb een voorliefde voor stiften, pennen, papier, lijm en schaar. Ik teken elke dag zeker twee uur. Kleine illustraties of grote tekenplaten. Ook maak ik graag collages op grote vellen papier en in mijn bullet journaling.Mijn Visie en missie

Mijn visie is dat we vaker communiceren door middel van een tekening. Een lang verhaal of een, door te veel woorden, onduidelijke boodschap omzetten in één duidelijke afbeelding. Want zeg nou zelf, een tekening maakt toch veel meer indruk dan een lap tekst?

Ik wil anderen inspireren met de kracht van een getekende boodschap. Dat afgebeelde boodschappen herontdekt worden. Visueel afbeelden vind ik een andere vorm van taal, misschien zelfs poëzie. Ik vertel met tekeningen wat was, is of nog komen gaat. Wat er verwacht of wat er gewenst wordt. Ik vertolk ervaringen, emoties en kennis maar ook nieuwe voorstellen of andere soorten van informatie kunnen duidelijker worden weergegeven in de vorm van een afbeelding.

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden? Wil jij de nieuwsbrief van Esther ontvangen? Maak dan gebruik van de link hieronder.Mijn passie

Tekenen is mijn passie maar ik kom ook graag tot de kern. Ik ben creatief en empathisch maar ook analytisch en strategisch. Dit is, denk ik, de gouden combinatie voor Visual Notes, ik kan mijn creativiteit kwijt én ik zet een duidelijke boodschap neer.

Je hoeft zeker geen tekentalent te zijn voor het maken van Visual Notes. Mijn overtuiging is dat iedereen die wil tekenen, kan tekenen. Graag laat ik je ontdekken en groeien, ik laat je zien wat je al kunt. Ik ga ervoor zorgen dat je het prima aan durft om je eigen boodschap om te zetten in een prachtige duidelijke tekening. Een tekening waar anders veel woorden voor nodig zouden zijn. Je kunt je inschrijven voor een workshop.

Wil je het echt niet zelf doen? Geen nood want daar ben ik! Zoek je iemand die Visual Notes voor je maakt. Of zoek je iemand die wil illustreren voor in een boek, scriptie of voor een presentatie? Neem vrijblijvend contact met me op.

In de praktijk

Wie mij een beetje kent, weet dat ik van tekeningen en collages houd. Ik een creatieve denker en doener ben. En altijd wat bij wil leren en uitproberen. Als klein meisje tekende ik al graag en struinde ik wat af.

Wat ik zo fijn vind aan het tekenen van visuals, is dat een paar lijnen en vormen genoeg zijn om een hele wereld op te roepen. Het vertelt in beeld een boodschap. De kern en proces van een tekst, gesprek of plan. Het laat dat zien wat besproken is, maar ook dat wat niet gezegd en wel gevoeld is.

Hier tekende ik mijn eerste 2 uur van de ochtend. Gewoon doen, durf te tekenen! 


Waarom Esther?

  • achtergrond: docent burgerschapsvorming en coach
  • Sterke punten: strategisch, vormend en verdiepend 
  • boodschap helder maakt tot in de kern
  • maatschappelijke relevantie in werk
  • klanten zeggen: spontaan, verbindend en oplossingsgericht 
  • omdat ik het heel leuk vind om te doen!

In de praktijk