Zelf aan de slag met Visuele Notities Tekenen

In de online training Notities Tekenen leer je visueel te communiceren met tekeningen. Stap voor stap ga je met de basisvaardigheden aan de slag en kan jij straks je eigen tekenplaten met pictogrammen, poppetjes en metaforen maken. 

Misschien denk je nu: “Ik kan niet tekenen” of  “Ik kan niet samenvatten”, maar ik wil die twijfel bij je wegnemen. Jij kunt visuele notities tekenen. Ook jij hebt het talent en de keuze om woorden te vertalen naar eenvoudige afbeeldingen. 

Waarom visuele Notities?

Het tekenen van visuele notities in plaats van alleen een stukje tekst is dé manier om eenvoudig te communiceren en samen op een leuke manier tot duidelijke oplossingen te komen.

Communiceren met tekeningen helpt je om:

Het resultaat

Na afloop van de online training “Notities tekenen” heb jij geoefend in de praktijk en daarbij een vertaalslag gemaakt naar je eigen werk. Je beschikt dan ook over een set aan eigen gemaakte tekeningen. Ook heb je een gesprek of teammeeting op een visuele manier op papier gezet én heb jij je tekenplaat aan een groep gepresenteerd of heb je een presentatie gegeven met jouw eigengemaakte tekeningen. na de training kun je dus zelf een plan of idee uitwerken en op een originele manier vastleggen met behulp van Visuals (pictogrammen). Hoe tof is dat?

Ga voor de Online Training Notities Tekenen (OTNT)

Het programma

De online training bestaat uit 10 modules, in grote lijnen zien de modules er als volgt uit:

Introductie: welkom en uitleg

 1. Eerste tekenopdracht: met de basiskennis die wij hebben
 2. Het vrije tekenen: het oefenen in niet vooraf bedachte beelden
 3. Stukje theorie: het waarom en hoe van visuals
 4. Mensen tekenen met de basisvormen
 5. Concrete voorwerpen en abstracte situatie tekenen met de basisvormen
 6. Eerste toepassing: de eerste tekenplaat
 7. Eerste tekenplaat afmaken: gebruik van boxes, kleuren en kaders
 8. Verdieping  & werkplek 
 9. Tweede tekenplaat: uit de praktijk
 10. Derde tekenplaat: een online-, radio- of televisie opdracht
 11. Bonus 1: Hoe teken ik dieren als metaforen? 
 12. Bonus 2: Hoe tekenen ik letters

Even praktisch

Zes maanden lang heb jij onbeperkt toegang tot alle modules. Je volgt de training waar en wanneer je maar wilt en je kunt dus tijdens deze 6 maanden altijd een module terug kijken.  Uiteraard kun je de tekeningen ook op je device maken, ik ga er dan wel vanuit dat jij enige ervaring hebt met het gebruik van je tekenapp.

Wat anderen zeggen:

Marit, 2023

Ik geniet het meest van het gebruik van visual notes bij het stellen van doelen. Hierdoor kan ik dagelijks met mijn doelen omgaan. Ik kan meteen zien wat ik heb gedaan en wat ik moet doen door een snelle blik op mijn doelenlijst. De manier waarop Esther de training heeft gevuld heeft mij enthousiast gemaakt! Ik ben zo blij dat ik de training over het zakelijk tekenen heb doorlopen. 

Sjors, 2023

De online training is een praktische training. Stap voor stap heb ik poppetjes en voorwerpen leren maken. Ik vond de vele werkbladen er fijn. En nu kan ik zelf aan de slag. 

Ga voor de Online Training Notities Tekenen