Visueel communiceren kan iedereen!

Visueel communiceren met visual notes kan iedereen!  Misschien is er enige twijfel, maar je hoeft echt geen Rembrandt te zijn. Je maakt namelijk gebruik van basisfiguren, zoals een vierkant, rond, lijn en boog. Samen vormen zij de basis voor het tekenen van symbolen, ook wel visuals, iconen, picto’s of graphics genoemd. In deze tekst maak ik gebruik van het woord visual. In het  Nederlands ‘visueel’. 

Teken je verhaal

Visual note (visuele notitie) wordt steeds vaker ingezet om gesproken of geschreven taal samen te vatten in afbeeldingen. Dat onder andere voor illustraties bij presentaties of samenvattingen van vergaderingen, maar ook voor ontwikkelingsplannen en teambuildingsactiviteiten in bedrijven. 

Actie is reactie

De voordelen van visueel notuleren zijn divers. Als je op internet zoekt, kom je verschillende rijtjes tegen. In principe gaan ze allen over geheugen, samenwerking, samenhang, inspiratie en realisatie. Volgens mij, is het werken met visuals niet alleen efficiënter, het is ook sprekender dan pagina’s vol tekst. Jij begrijpt en onthoudt de afbeelding eerder dan bijvoorbeeld notulen. En echt, jij bent niet alleen bezig, maar ook je hersenen!

Sterke boodschap

Je kunt dit in workshops leren. Het stap voor stap symbolen, maar ook poppetjes, met verschillende houdingen en emoties maken. Dat door gebruik te maken van basisfiguren. Het voordeel van zo een workshop is dat je tijd hebt om te oefenen en werk je toe naar een eigen tekenplaat. Een poster die jouw verhaal vertelt door eigen gemaakte afbeeldingen, verbindingslijnen en kaders. Dat samen maakt een beeldplaat krachtig en uniek. 

Echt, iedereen kan de visuele communicatie eigen maken. Mijn tekening hier is in een paar minuten gemaakt. Het gaat om de boodschap. Jij durft dit ook te tekenen! 
Dus download hier het gratis e-book zodat je weet dat je kan tekenen.

Of vraag een gesprek aan voor je vragen. Want ik zoek graag met jou naar een oplossing.