De ideale doelgroep

Tja, ik hoor het bij elke zakelijke of coach cursus die ik tot nu toe heb gevolgd: kies jouw favoriete doelgroep! Beschrijf de ideale persoon! 

Maar wat als mijn training voor veel verschillende doelgroepen inzetbaar is? 

Dilemma

Voor het maken van notulen, voor het makkelijker maken van lesprogramma’s, voor presentaties, voor posters of praatplaten tijdens begeleiding, voor het duidelijk en eenvoudig maken van gesprekken en processen. Visual Notes zijn ontzettend veelzijdig. Daarom is het bijna lastig om er een doelgroep aan te koppelen. 

Dus spreek ik eerst ‘jou’ aan. Geen doelgroep, maar gewoon jou. Naast dat dat veel persoonlijker is en klinkt, denk ik, heel eigenwijs, dat het daarin zit. In jou. 

Maar wat als ik toch een doelgroep maak? Wat als ik mij ga richten op leidinggevenden? Dan zie ik meteen dat deze term ‘te algemeen’ is, want iedereen geeft wel ergens leiding aan. Ditzelfde geldt voor het woord ‘manager’. Niet iedereen is een Cup-a-Soup-manager, maar we besturen of regelen altijd wel iets. 

Inzoomen

Wanneer ik ‘directeur’ zeg, sluit ik heel veel mensen uit. Net als bij teamleider, zzp’er, coach en advocaat. Gelukkig zijn er heel veel mensen die beroepen uitoefenen. Richt ik mij tot 10.000 mensen i.p.v. 18 miljoen? Toch weet ik dat ook in de zorg, het onderwijs, de overheid en de bouw mensen zitten die nadenken over het maken van een Visual Note en het maken van een tekenplaat willen leren. Misschien jij ook wel? 

Wat als je …

1. het gevoel hebt dat je meer kan betekenen voor je leerling, je cliënt ? 

2. meer verbinding en intrinsieke motivatie wilt en de focus wilt vergroten? 

3. kennis voor de ander een stuk toegankelijker wilt maken? 

4. ook de kinderen/mensen wilt bereiken die taal lastig vinden? 

5. denkt dat je nog meer uit je coaching kunt halen? 

6. kinderen/mensen wilt bereiken die lastig/druk worden gevonden? 

7. gewoon denkt dat jouw les en school – of anders, supertof is om te tekenen?

O jee!

Nu zal niet iedereen zich meteen aangesproken voelen. Er zal vast een doelgroep zijn die niet bij mij past, maar dat geeft niets – al wil ik natuurlijk wel weten welke doelgroep dat is. Toch het onderwijs? Als ik mijn lijstje hierboven teruglees, dan moet ik iets toegeven! 

Kom bij de club

Eigenlijk weet ik wel zeker dat er altijd wel een groep is die zich aan mij wil koppelen en die bij Tekenplek het zakelijk tekenen wil leren. Lesgeeft en coacht. Een groep die een link heeft met het onderwijs in de brede zin van het woord. Jij die graag:

  • anderen iets wilt uitleggen
  • aanzet tot leren
  • begrippen wilt versimpelen
  • processen wilt verduidelijken
  • verbanden wilt laten zien
  • persoonlijke welzijn en ontwikkeling voorop stelt
  • onderwijs ontwikkelt

Spreek je uit

Graag wil ik van jou weten wat jij vindt. Vandaar mijn volgende vragen aan jou.

  • Wat voor werk doe jij?
  • Op welke manier heb jij met onderwijs/educatie te maken?
  • Waarom zou jij het zakelijk tekenen willen leren?

Ik vind het superfijn als je de vragen beantwoordt. Ik kijk graag uit naar jouw reactie. En eerlijk is eerlijk. Ik noemde in het begin diverse werkvormen versus verwerkingsvormen en die zijn voor velen toepasbaar. 

Op mijn website vind je veel informatie. Weet je zeker dat je zakelijk wilt leren tekenen bij Tekenplek? Op 9 december in Alkmaar? Klik dan op deze link hieronder. We gaan er samen iets van maken!