Workshops

Regelmatig geef ik workshops die jou leren Visual Notes te maken en visueel te denken. Ik neem je mee op ontdekkingsreis, je zult verstelt staan van wat je allemaal kunt tekenen na één dag samen met mij. Laat mij je inspireren en je de basis leren. Je stapt met genoeg skills en ervaring de deur uit om thuis of op je werk meteen aan de slag te kunnen. Inspiratie en plezier gegarandeerd.

Voor het maken van Visual Notes hoef je absoluut niet perfect te kunnen tekenen, het gaat erom dat je de boodschap duidelijk overbrengt. Je geeft door wat er gezegd wordt en zorgt ervoor dat het ook daadwerkelijk onthouden wordt.

De standaard workshop op een dag:

Misschien denk jij: “tekenen, ik? Ik kan dat helemaal niet!” Maar echt, tijdens deze toffe workshop ervaar je dat ook jij simpele tekeningen kunt maken. Ik leer je visueel denken. Ook laat ik je oefeningen doen waarbij je Visual Notes leert maken en op die manier de basisprincipes uitstekend onder de knie krijgt. Welk woord gebruik je, welk plaatje past bij wat en welke kleuren brengen duidelijkheid? Ik help je helderheid te geven en verbanden te leggen. Je gaat niet alleen naar huis met een eerste (aanzet) van een tekening maar ook met voldoende kennis en skills om met het thuis pakket aan de slag te gaan. Pictogrammen, symbolen, personen, aan het einde van de dag weet jij hoe je ze tekent en waar je ze in kunt zetten tijdens het maken van Visual Notes.

Waarom een training Visual Notes?

Tekeningen inzetten in plaats van alleen een stukje tekst is dé manier om eenvoudig te communiceren en om samen op een leuke manier tot duidelijke oplossingen te komen.

Visual Notes helpen je om:

Het programma

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

Later (keuze)

  • Een halfuur digitale of vocale coaching achteraf. In groepen van twee of drie. 
  1. Bespreken van de opdracht en het resultaat
  2. Het delen van tips en tops 
  • Een dagdeel extra om de tekenplaat of presentatiemateriaal af te maken tegen een meerprijs.

De kosten

De investering voor de standaard workshop is € 447,-. De prijs is inclusief een schetsboek, een set professionele stiften van Neuland, persoonlijke begeleiding, koffie, thee, water, lekkers en een uitgebreide lunch. De factuur dient vooraf betaald te worden. Tip! Vraag aan je eventuele werkgever wat de mogelijkheden zijn, meestal kan de rekening bij je werkgever gedeclareerd worden.

Wil je nog meer leren, nog meer in detail gaan en je tekenplaat tot in de puntjes uitwerken? Kies dan voor een extra dagdeel. Los kost deze coaching sessie €174,- per persoon. Maar kies je vooraf voor beide sessies, vraag dan naar de mogelijke combinatiekorting.

Komende workshops: ZAKELIJK TEKENEN

Ook zo nieuwsgierig geworden en zin in een workshop of training? Hieronder zie je de data waarvoor je je kan inschrijven. Klik op de link of scrol naar beneden voor het inschrijfformulier. 
  • vrijdag 11 februari van 9.30 – 16.00 uur
  • zaterdag11 maart van 9.30 – 16.00 uur
  • woensdag 13 april van 9.30 – 16.00 uur
  • vrijdag 13 mei van 9.30 – 16.00 uur
  • vrijdag 17 juni van 9.30 – 16.00 uur
  • zaterdag 9 juli van 9.30 – 16.00 uur

Liever later? Andere datum? Vraag gerust naar de mogelijkheden. In december  wordt de agenda aangevuld. 

Wil je één van deze workshop bijwonen? Wil je liever een privé workshop? Of wil je juist een workshop met een al samengestelde groep, bijvoorbeeld binnen je bedrijf of met vrienden? Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar.

Wat anderen zeggen:

Mildred, 2019

Tekenplek heeft ons laten zien hoe je met visuele hulpmiddelen lastige zaken tot uitdrukking kan brengen. Gezamenlijk zijn we bezig geweest met het vinden van creatieve oplossingen die aan onze bedoelingen voldeden. Esthers geduld en flexibiliteit om mee te denken leidde tot een goed succes.

Jolien, 2019

Esther is adviserend en fris. Zij kan een groep in beweging brengen door ze te laten ontspannen en aan het werk te zetten. Ik kan Esther ten zeerste aanbevelen!

Mark, 2020

Esther voorzag ons niet alleen van een goed ontwerp in verschillende benaderingen gedurende het hele dag, maar gaf ook heel goed advies en ondersteuning bij vragen over de functionaliteit van het zakelijk tekenen. Het was erg prettig en professioneel om met haar samen te werken.

Charlotte, 2021

Het was een leuke cursus. Jij hebt mij geholpen bij mijn ideeën over visual tekenen. 

De werkbladen met voorbeelden en oefenruimte waren handig. 

Leuk!

Scroll to Top