Workshops

Regelmatig geef ik workshops die jou leren Visual Notes te maken en visueel te denken. Ik neem je mee op ontdekkingsreis, je zult verstelt staan van wat je allemaal kunt tekenen na één dag samen met mij. Laat mij je inspireren en je de basis leren. Je stapt met genoeg skills en ervaring de deur uit om thuis of op je werk meteen aan de slag te kunnen. Inspiratie en plezier gegarandeerd.

Voor het maken van Visual Notes hoef je absoluut niet perfect te kunnen tekenen, het gaat erom dat je de boodschap duidelijk overbrengt. Je geeft door wat er gezegd wordt en zorgt ervoor dat het ook daadwerkelijk onthouden wordt.

De standaard workshop op een dag:

Tijdens de standaard workshop leer je visueel denken. Ook laat ik je oefeningen doen waarbij je Visual Notes leert maken en op die manier de basisprincipes uitstekend onder de knie krijgt. Welk woord gebruik je, welk plaatje past bij wat en welke kleuren brengen duidelijkheid? Ik help je helderheid te geven en verbanden te leggen. Je gaat niet alleen naar huis met een eerste (aanzet) van een tekening maar ook met voldoende kennis en skills om met het thuis pakket aan de slag te gaan.
Pictogrammen, symbolen, personen, aan het einde van de dag weet jij hoe je ze tekent en waar je ze in kunt zetten tijdens het maken van Visual Notes.

Het dagprogramma bestaat uit:

Kosten per persoon € 225,- exclusief BTW. Bij groepen even een prijs opvragen. 

Komende workshops

In verband met COVID-19 en de maatregelen van het RIVM en Rijksoverheid zijn er geen workshops tot maart 2021 in een fysieke ruimte. Wanneer dit wel gaat gebeuren is echter nog onduidelijk. Dit is mede afhankelijk van het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen.
Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van de nieuwe datums, meld je dan aan voor een workshop te Alkmaar. 

De komende digitale workshops zakelijk tekenen vinden in de maanden februari, maart, april en mei plaats.

  • vrijdag 19 februari van 9.30 – 16.30 uur
  • vrijdag 19 maart van 9.30 – 16.30 uur
  • vrijdag 16 april van 9.30 – 16.30 uur
  • maandag 3 mei van 9.30 – 16.30 uur

Liever  later in 2021? Ik kom begin maart met nieuwe data.

Wil je één van deze workshop bijwonen? Wil je liever een privé workshop? Of wil je juist een workshop met een al samengestelde groep, bijvoorbeeld binnen je bedrijf of met vrienden? Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar.

Workshop visual en Pasen of koningsdag

Wil jij een(digitale) kaart maken? Een met een visual en handlettering? Sluit dan aan. In de ochtend leg ik wat basiskennis uit, maar verder kan er heerlijk getekend worden. Ik help je met het toepassen van visuals en jij mag het materiaal wat voor handen ligt gebruiken. Een originele en self made kaart is verzekerd. Verder ga je met enkele skills en ervaring naar huis.

Dit is op vrijdag 13 maart van 10.30 – 15.00 uur en zaterdag 17 april van 10.30 – 15.00 uur. Bij digitale

Kosten per persoon € 60,- exclusief BTW. Bij groepen even een prijs opvragen.

Wat anderen zeggen:

Mildred, 2019

Tekenplek heeft ons laten zien hoe je met visuele hulpmiddelen lastige zaken tot uitdrukking kan brengen. Gezamenlijk zijn we bezig geweest met het vinden van creatieve oplossingen die aan onze bedoelingen voldeden. Esthers geduld en flexibiliteit om mee te denken leidde tot een goed succes.

Jolien, 2019

Esther is adviserend en fris. Zij kan een groep in beweging brengen door ze te laten ontspannen en aan het werk te zetten. Ik kan Esther ten zeerste aanbevelen!

Mark, 2020

Esther voorzag ons niet alleen van een goed ontwerp in verschillende benaderingen gedurende het hele dag, maar gaf ook heel goed advies en ondersteuning bij vragen over de functionaliteit van het zakelijk tekenen. Het was erg prettig en professioneel om met haar samen te werken.

Scroll to Top