Gratis aan de slag met de Weggever Visuele Notities

Visuele notities tekenen, om de koers binnen een groep of team, via creatieve wegen overzichtelijk te maken. 

Als teamleider valt het je op dat mensen niet goed weten waar ze terecht kunnen met vragen over onderwerpen als NPO, schoolbijdrage, zorg en nieuwe overgangsnormen. Je vindt het belangrijk dat deze informatie voor iedereen helder in beeld is, en daarom overweeg je het maken van visuele notities en toffe infographics. Je gaat hier nu mee aan de slag!

Hoe zou het zijn als...

Visuele notities is een krachtige tool die je op elke afdeling in kunt zetten. Simpele tekeningen verduidelijken bijvoorbeeld een nieuwe besluit en koers of een lastig proces, waardoor er een zichtbaar overzicht of stappenplan ontstaat. Je maakt zo samen als directie, met de teamleiders, docenten en ook de OOP, op een eenvoudige manier de bedoeling duidelijk. Je zorgt daarmee ook voor een goede herinnering en interactie.

Privacyvoorwaarden

Ik doe geen gekke dingen met jouw gegevens. Lees hier mijn Privacy Verklaring

In een strategiesessie met Margriet (een teamleider uit het onderwijs) besprak ik het probleem dat haar team weinig enthousiasme en positiviteit meer uitstraalde in hun werk. Tijdens dat gesprek maakte ik een voorbeeldschets met visual notes, over positieve en sterke doelstellingen voor haar team. 

Het resultaat was een overzicht van 7 kernpunten die veel positiviteit en enthousiasme uitstralen. Margriet was dolenthousiast, evenals haar team. Ze besloten om samen de kernpunten verder uit te gaan werken met eigen visual notes. Hiervoor investeerden zij in mijn kaartendeck als ondersteuning bij het uitwerken ervan. Margriet had de smaak zo te pakken, dat zij zich ook meteen heeft ingeschreven voor een workshop van mij!

Wat de gratis weggever biedt?

De weggever is een weggever en geeft je een voorproefje hoe je zakelijk het tekenen van visuele notities in kunt zetten om afspraken, een verslag of proces begrijpelijk en overzichtelijk in beeld te brengen.

In de weggever zit:

Jeroen
Jeroen
Read More
Dit kan ik echt gaan toepassen in mijn dagelijks werk en zie ik mijn boodschap visueel worden. Het proeft naar meer!
Nicolette
Nicolette
Read More
De weggever met visuele notities is een starter die je laat zien hoe je gedachten visueel kunt maken. De inhoud is duidelijk en gemakkelijk te begrijpen, met praktische tips en voorbeelden die direct toepasbaar zijn.
Privacyvoorwaarden

Ik doe geen gekke dingen met jouw gegevens. Lees hier mijn Privacy Verklaring

Hi, ik ben Esther!

Ik geloof dat visualiseren een eerste levensbehoefte is. Net als zuurstof, eten en drinken, een dak boven je hoofd, warmte en contact met mensen. Vind jij dat een gekke gedachte? Vraag je dan eens af waarom de eerste mensen grottekeningen maakten. En waarom mensen zolang ze bestaan boodschappen en verhalen op muren tekenden? Tekenen is een eerste levensbehoefte, voor de samenleving en ieder mens apart.  

Dus voor mij ook. Begin je met mij over tekenen, dan je laat mijn ogen glimmen. Want er is niets mooiers dan tekeningen maken. Ik deed dat al toen ik klein was. Het bewijs is de eerste bladzijde in mijn poesiealbum en mijn map met tekeningen uit mijn kinderjaren.  

Tekenen doe ik altijd met een pen en potlood in de hand. Met het hoofd bij ideeën, opdrachten en wensen. Ik schets wat uit en teken contouren. Of ik bereid mij voor, of ik ga helemaal in op een opdracht. Dit is Esther ten voeten uit.

Wilco
Wilco
Read More
Aanrader om snel aan de slag te kunnen met visueel communiceren.
Mara
Mara
Read More
Dit is gaaf. Naast de tips zie je ook hoe eenvoudig de tekningen zijn. Wat ik het allerleukst vindt is dat je zonder veel tekentalent al een eenvoudig mini verhaaltje maakt.
Privacyvoorwaarden

Ik doe geen gekke dingen met jouw gegevens. Lees hier mijn Privacy Verklaring