Binnenkort: Zelf aan de slag met visueel communiceren

In de online training Visueel Communiceren met tekeningen leer ik jou om Visual notes te maken. Stap voor stap leer ik je de basisvaardigheden. Bijvoorbeeld visueel denken, welk plaatje plopt er in je hoofd op als je aan een bepaald woord denkt? Ik leer jou om je beelden en tekenplaten zelf te tekenen. Wees gerust, zelfs als je zelf denkt absoluut niet te kunnen tekenen dan kan ik je bij deze vertellen dat ook jij dit talent bezit. Tijdens de training Visueel Communiceren reik ik je tools aan waarmee je kunt oefenen. Ook help ik je met het aan elkaar verbinden van je tekeningen zodat je uiteindelijk een mooi helder verhaal hebt gemaakt. Je zult verstelt staan van jouw creativiteit! Na de training heb jij voldoende kennis en handvatten om je verder te kunnen ontwikkelen in het maken van zakelijke tekenplaten. Denk groter en ga tekenen!

Waarom een training Visueel Communiceren?

Tekeningen inzetten in plaats van alleen een stukje tekst is dé manier om eenvoudig te communiceren en om samen op een leuke manier tot duidelijke oplossingen te komen.

Visueel tekenen helpt je om:

 • Meer betrokkenheid en gedeeld begrip te genereren
 • Meer structuur aan de inhoud van de boodschap te geven
 • De essentie duidelijk in beeld krijgen
 • Het denk- en werkproces te versimpelen
 • Complexe problemen en ideeën helder te krijgen
 • Het brein te prikkelen
 • De boodschap langer te laten onthouden

Het resultaat

Na afloop van de online training Visueel Communiceren, ook wel zakelijk tekenen genoemd, heb jij geoefend in de praktijk en daarbij een vertaalslag gemaakt naar je eigen werk. Je beschikt dan ook over een set aan eigen gemaakte tekeningen. Ook heb je een gesprek of teammeeting op een visuele manier op papier gezet én heb jij je tekenplaat aan een groep gepresenteerd of heb je een presentatie gegeven met jouw eigengemaakte tekeningen. na de training kun je dus zelf een plan of idee uitwerken en op een originele manier vastleggen met behulp van Visuals Notes. Hoe tof is dat?


Strakjes is de link te gebruiken

Het programma

De online training bestaat uit 9 modules, in grote lijnen zien de modules er als volgt uit:

Introductie: welkom en uitleg

 1. Eerste tekenopdracht: met de basiskennis die wij hebben
 2. Het vrije tekenen: het oefenen in niet vooraf bedachte beelden
 3. Stukje theorie: het waarom en hoe van visuals
 4. Mensen tekenen met de basisvormen
 5. Concrete voorwerpen en abstracte situatie tekenen met de basisvormen
 6. Eerste toepassing: de eerste tekenplaat
 7. Eerste tekenplaat afmaken: gebruik van boxes, kleuren en kaders
 8. Verdieping  & werkplek
 9. Tweede tekenplaat: uit de praktijk
 10. Derde tekenplaat: een online-, radio- of televisie opdrachtstrakjes is de link te gebruiken

Even praktisch

Zes maanden lang heb jij onbeperkt toegang tot alle modules. Je volgt in die tijd de training waar en wanneer je maar wilt en je kunt dus tijdens deze 6 maanden altijd een module terug kijken. Per post ontvang je de materialen die je nodig hebt om al spelend de basis van het visueel communiceren, het zakelijk tekenen te leren. Uiteraard kun je de tekeningen ook op je device maken, ik ga er dan wel vanuit dat jij enige ervaring hebt met het gebruik van je tekenapp.

Wat anderen zeggen:

Andrea, 2021

Ik geniet het meest van het gebruik van visual notes bij het stellen van doelen. Hierdoor kan ik dagelijks met mijn doelen omgaan. Ik kan meteen zien wat ik heb gedaan en wat ik moet doen door een snelle blik op mijn doelenlijst. De manier waarop Esther de training heeft gevuld heeft mij enthousiast gemaakt! Ik ben zo blij dat ik de training over het zakelijk tekenen heb doorlopen.

Greetje, 2021

De online training is een praktische training. Stap voor stap heb ik poppetjes en voorwerpen leren maken. Ik vond de vele werkbladen er fijn. En nu kan ik zelf aan de slag.Strakjes werk de link.