Waarom zou je Visual Notes gebruiken?

Er zijn genoeg redenen om Visual Notes te gebruiken. De voornaamste reden is natuurlijk dat mensen liever naar een plaatje kijken dan dat ze moeten lezen. Een Visual Note is nu eenmaal makkelijker te onthouden dan een lap tekst. En daar waar door middel van een Visual Note gepresenteerd wordt, zal men beter opletten en luisteren omdat er niet meegelezen hoeft te worden.

Wordt er bij jouw bedrijf, onderneming of vereniging veel vakjargon gebruikt? Spelen er onderwerpen die nu echt eens goed besproken moeten worden? Zijn er problemen? Is er een transformatie in het vooruitzicht? Of hebben jullie een visie met missie? Dan is er behoefte aan een duidelijke boodschap. We kunnen dan samen een mooie, overzichtelijke en pakkende tekenplaat maken. Wedden dat het veel meer impact zal hebben dan een vel vol woorden?

Laat brein en hand samen gaan en er ontstaan visual notes.

Hoe maak je Visual Notes?

Je luistert naar wat er verteld wordt en je filtert de informatie eruit die voor jou belangrijk is. Bedenk wat je wilt onthouden en maak daar een samenvatting van. Die samenvatting ga je tekenen. Gebruik je creativiteit, wat past bij wat je zojuist gehoord hebt? Een symbool, een mens, een emotie of misschien een situatie?

Op device

Hiervoor zijn meerdere programma’s beschikbaar, maar ik werk graag met de programma’s Procreate en Paper. Hiervoor heb je wel een IPad Pro nodig of een iPad waarbij je een digitaal potlood kunt installeren. Ook kan ik je precies uitleggen hoe het programma Microsoft 3-D werkt.

  

 

Op papier

De belangrijkste materialen voor het maken van Visual Notes op papier zijn fineliner, stiften en papier. Hoe groter het blad hoe dikker de punt van je stiften mag zijn. Om enig diepte in tekeningen te krijgen kan er met verschillende puntdiktes gewerkt worden. Begin je net en wil je eerst even lekker experimenteren, koop dan de stiften van de Hema in die ronde pot. De puntdikte werkt fijn en tijdens mijn workshops gebruiken we deze ook. Natuurlijk laat ik je ook oefenen met andere soorten stiften die hiervoor speciaal gemaakt zijn, zoals Neuland stiften.

Wil je thuis alvast oefenen?

Leren hoe je visual notes kun maken? Zie mijn gratis e-book. Zelfstandig leer jij hoe je met enkele basisfiguren, kaders, kleuren, letters en lijnen eigen visuals kan maken.

Scroll to Top