Gratis aan de slag met de starterset visual notes


Zakelijk tekenen, om afspraken binnen een team, via creatieve wegen méér vanzelfsprekend te maken.

Jij geeft leiding aan een groep en je ervaart in je team vastgeroeste patronen naast veel inlevingsvermogen. Die ordening houdt de innovatie tegen en wil je de transitie ingang brengen. Ga je de fixed mindset naar growth mindset ombuigen.

Hoe zou het zijn als...

Visual Notes is een powertool die je in elke branche in kunt zetten. Simpele tekeningen verduidelijken bijvoorbeeld een lastig proces, waardoor er een zichtbaar stappenplan of overzicht ontstaat. Je maakt zo samen met je team op een eenvoudige manier de bedoeling duidelijk. Je zorgt daarmee ook voor (h)erkenning, begrip en verbinding.

In een strategiesessie met Margriet (een teamleider uit het onderwijs) besprak ik het probleem dat haar team weinig enthousiasme en positiviteit meer uitstraalde in hun werk. Tijdens dat gesprek maakte ik een voorbeeldschets met visual notes, over positieve en sterke doelstellingen voor haar team. 

Het resultaat was een overzicht van 7 kernpunten die veel positiviteit en enthousiasme uitstralen. Margriet was dolenthousiast, evenals haar team. Ze besloten om samen de kernpunten verder uit te gaan werken met eigen visual notes. Hiervoor investeerden zij in mijn kaartendeck als ondersteuning bij het uitwerken ervan. Margriet had de smaak zo te pakken, dat zij zich ook meteen heeft ingeschreven voor een workshop van mij!

Wat de gratis weggever biedt?

De weggever is een starterset en geeft je een voorproefje hoe je zakelijk tekenen in kunt zetten om afspraken, een verslag of proces begrijpelijk en overzichtelijk in beeld te brengen.

Ik laat je o.a. zien:

Karl
Karl
Read More
Leuk en positieve tekeningen. Je tekent speels en hebt een vlotte stijl. En dat wat ik zie: heel herkenbare item’s en thema’s.
Fleur
Fleur
Read More
Veel van de tekeningen zijn leuk en goed na te tekenen. Ik vind jouw drie ‘Hoe teken je’ top. De maanstand heeft mij aan het nadenken gezet!
Privacyvoorwaarden

Ik doe geen gekke dingen met jouw gegevens. Lees hier mijn Privacy Verklaring

Hi, ik ben Esther!

Ik geloof dat visualiseren een eerste levensbehoefte is. Net als zuurstof, eten en drinken, een dak boven je hoofd, warmte en contact met mensen. Vind jij dat een gekke gedachte? Vraag je dan eens af waarom de eerste mensen grottekeningen maakten. En waarom mensen zolang ze bestaan boodschappen en verhalen op muren tekenden? Tekenen is een eerste levensbehoefte, voor de samenleving en ieder mens apart.  

Dus voor mij ook. Begin je met mij over tekenen, dan je laat mijn ogen glimmen. Want er is niets mooiers dan tekeningen maken. Ik deed dat al toen ik klein was. Het bewijs is de eerste bladzijde in mijn poesiealbum en mijn map met tekeningen uit mijn kinderjaren.  

Tekenen doe ik altijd met een pen en potlood in de hand. Met het hoofd bij ideeën, opdrachten en wensen. Ik schets wat uit en teken contouren. Of ik bereid mij voor, of ik ga helemaal in op een opdracht. Dit is Esther ten voeten uit.

Loes
Loes
Read More
Originele oefening. De eerste pagina’s gingen makkelijk af. De handen vond ik wat lastig, maar met jouw stappen lukte het mij prima.
Hans
Hans
Read More
Het tekenen van symbolen en poppetjes is leuk. De tutorial ziet er leuk en pakkend uit! Ik ben nieuwsgierig naar meer.
Privacyvoorwaarden

Ik doe geen gekke dingen met jouw gegevens. Lees hier mijn Privacy Verklaring