Reflecteren door te tekenen

Reflecteren is interessant en leuk, het helpt je om bepaalde keuzes die je in het verleden hebt gemaakt te beoordelen. Door jezelf kritische vragen te stellen kun je bepalen welke richting je op wilt. In welke situatie bevind je je nu? Wat is voor jou echt belangrijk? Waar krijg je energie van? En wat kost je juist te veel energie?

Andere woorden voor reflecteren zijn “beschouwen” en “weerkaatsen.” Het verwerken en leren van betekenisvolle ervaringen om daar uiteindelijk beter uit te komen. En dat is precies wat je hier nu doet! Je verdiept je in je eigen leven, door diepgaande vragen aan jezelf te stellen kom jij erachter hoe jij graag je leven wilt leven. En in plaats van dat deze reflectie in je hoofd blijft, kun je dit nu prachtig uittekenen. Door je visuals kun je nog helderder jouw pad uitstippelen en jou visie bepalen.

Reflectie 2.0

Dit programma van Tekenplek is bedoeld om een helder beeld te krijgen van je huidige situatie en wat je daaraan eventueel zou willen veranderen. De vragen en antwoorden geven je richting en zorgen ervoor dat je jouw visuals makkelijk kunt tekenen. Jouw tekening met de pictogrammen en symbolen die je ervaringen en boodschap helder en krachtig doen laten spreken staan als een soort recept voor jouw leven.

Wat wordt er gedaan?

Voor ieder mens is het belangrijk om regelmatig stil te staan, om even een reflectiemoment in te lassen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, wanneer is het geschikte moment? Wanneer heb je voldoende rust en ruimte om er echt even bij stil te staan? Of merkt je dat je te kritisch naar jezelf bent. Wil je reflecteren zonder meteen te oordelen én in alle rust? Dan heb ik bij deze voor jou het geschikte moment gecreëerd!

Dit programma:

Even praktisch

Deze cursus is op één dag van 10.00 uur – 15.30 uur. De groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers, zodat je alle aandacht krijgt die je nodig hebt. Uiteraard krijg je begeleiding bij het tekenen. Het wat, hoe en waarom. En echt, maak je geen zorgen over je tekentalent. Dat is hier niet van toepassing, echt waar. .

Het dagprogramma bestaat in grote lijnen uit:

De investering

De training “Reflecteren door te tekenen” kost € 247,- per persoon. Dit is inclusief gebruik van materialen, persoonlijke begeleiding, koffie, thee, lekkers en een uitgebreide lunch. Je gaat naar huis met een eigen tekenplaat en voldoende tools en kennis om zelfstandig verder aan de slag te kunnen.

Nog even dit

Eén dagje samen op blad tekenen geeft zoveel resultaat. Je zult je verbazen over wat je kunt na deze dag. Natuurlijk kun je deze manier van reflecteren ook toepassen op andere situaties. Ik schets het hierboven groots, op hoe je je leven wilt leiden. Maar ben je op zoek naar een plan van aanpak voor bijvoorbeeld op je werk, gewoon een evaluatie, of wil je een originele Curriculum Vitae opstellen? Dan kan reflecterend tekenen de oplossing zijn.

Dit programma is echt iets voor jou als je:

Komende workshops: Reflecteren & tekenen

Ook zo nieuwsgierig geworden en heb je nu enorme zin om te (leren) tekenen? Hieronder staan de data waarvoor je je kan inschrijven. Klik op de link of scroll naar beneden voor het inschrijfformulier.  
  • zaterdag 11 december van 10.00 – 15.30 uur
  • vrijdag 28 december van 10.00 – 15.30 uur
  • vrijdag 28 januari van 10.00 – 15.30 uur
  • vrijdag 4 maart van 10.00 – 15.30 uur
  • zaterdag 16 april van 10.00 – 15.30 uur

Liever later? Andere datum? Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Wil je één van deze workshop bijwonen? Wil je liever een privé workshop? Of wil je juist een workshop met een al samengestelde groep, bijvoorbeeld binnen je bedrijf of met vrienden? Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar.

Wat anderen zeggen:

Mildred, 2019

Tekenplek heeft ons laten zien hoe je met visuele hulpmiddelen lastige zaken tot uitdrukking kan brengen. Gezamenlijk zijn we bezig geweest met het vinden van creatieve oplossingen die aan onze bedoelingen voldeden. Esthers geduld en flexibiliteit om mee te denken leidde tot een goed succes.

Jolien, 2019

Esther is adviserend en fris. Zij kan een groep in beweging brengen door ze te laten ontspannen en aan het werk te zetten. Ik kan Esther ten zeerste aanbevelen!

Mark, 2020

Esther voorzag ons niet alleen van een goed ontwerp in verschillende benaderingen gedurende het hele dag, maar gaf ook heel goed advies en ondersteuning bij vragen over de functionaliteit van het zakelijk tekenen. Het was erg prettig en professioneel om met haar samen te werken.

Charlotte, 2021

Het was een leuke cursus. Jij hebt mij geholpen bij mijn ideeën over visual tekenen. 

De werkbladen met voorbeelden en oefenruimte waren handig. 

Leuk!

Scroll to Top